Un soirée avec mes voisinesFör några dagar sen var jag ute med mina söta grannar - Caroline från Paris och Grissel från Mexico City.Vi mötte upp ett gäng klasskompisar och sen hamnade vi på en mystisk hemlig bar där jag inte kunde bli av med en slibbig snubbe. Blähk! Folk som inte respekterar vad man säger, vad är grejen? Lägg av med det!

Il y a qq jours je suis sorti avec mes voisines, Caroline de Paris et Grissel de Mexico City! On a rencontré mes amis de mon classe, et puis on était dans un autre bar. Là, il était un con qui n'a pas respecté ce que je lui a dit, il m'a suivi à mon port! Blähk, comme on dis en Suède.
 
 
 

Mr. Capone, Les Boogiemen, et du Crevettes !

 Förra lördagen skulle jag å Mélusine på restaurang och sedan gå å dansa med våra danskompisar! Vi gick på "Al Capone", en nyöppnad restaurang i 30-talsstil där jag har lämnat in en jobbansökan. Jag var glad och åt med hjärtans lust, fastän mr Capone siktade på mej med sin pikadoll hela tiden.  Förutom han, fanns där Humphrey Bogart och en massa cool gangster-inredning. Mhaw-mhaw. (förresten är det nog inte han, han borde välle återgivits krallig, vem är det där då?)
 


Efter att ha ätit våra smarriga burgare så posade Mélu snyggt med den här gubben... Nån som vet vem det kan tänkas föreställa? Dålig återgivning av Gene Kelly? Haha... 
 
Sedan åkte vi och dansade lindy hop i en förort med våra danskurskompisar. Jag dansade med min dansfröken Natasha, och vi åt godis samtidigt som vi dansade. Haha. (Under danskvällarna i Aix och i Nice brukar det alltid finnas godis. Haha, sött!)Sedan blev det söndag och då skulle vi gå på café du palais å ta ett glas å lyssna på the boogiemen!
 


Där träffade vi vår söta danskompis Paul och en annan kille som hette Johan, som jag träffade när jag parkerade min cykel, och satte oss på Cafe au Palais å diggade till the Boogiemen. Vi dansade lite också mellan borden. Det var svårt att fånga dessa två raringar på bild när de for omkring, det här var det bästa jag kunde förmå.
 

Sen sjöng jag en sång eller två med det här svängiga gänget.Dagen därpå lagade jag en smarrig, gräddig, lök-rätt med räkor till Mélu, för att hon är så gullig och för att hon skulle hjälpa mig lite med mina texter på franska inför min konsert jag ska ha här den 4/4! Pirr pirr! Puss på er!
 
 
Le week-end avant le dernière week-end, j'ai passe plein de bon moments avec Mélu! <3 Samedi on a mangé au le nouvelle resto, "Al Capone"! J'étais heurese, malgré que Al Capone, sans cesser, ait pointé vers moi avec son revolver. (En fait, je ne crois pas que cette statue reprénsente Capone... C'est qui?) Puis on a dansé!

Le lendemain on était au café du palais. On a bu du vin, on a dansé avec notre ami Paul et j'ai chanté. Un soirée tout a fait agreable!

Et le leindemain après cela, j'ai cuisiné à Mélu. Parce que, elle est si mignonne, et elle m'a aidé d'ameliorer mes paroles avant le concert le 4/4! À bientot, bisous!

Några "dagens"!

Så här ser jag ut ibland om dagarna i Nice! Ännu har jag inte fått ta på mig så många vårklänningar...

 
Men millionrunners-stassen ovanför och denna nya stjärna från en depot-vente (second hand) i Montpellier har i alla fall fått komma ut lite i solen: 

 
 
Muppigt att ta kort på sig själv i spegeln!
 
Traduction;

Voici qqs photos de moi, prete à affronter la journée! Il est ringard de prendre des photos de vous-même dans le miroir, et encore plus ringard de leur montrer... Mais je suis ringard, et la vie est maintenant.

Bisous à tous!
 

Romantik och morgonstunder med massa göll i mun.

Il y a un traduction en bas du texte...

Förra året utbrast jag, i ett ögonblick som väl inte kan jämföras med vilka andra som helst i livet, "Det här är mitt liv!". Då brast vi ut i skratt, det var så fint allting. Jag var så glad över att få vara där, med honom, att ha min hälsa och att få vara med om allt jag får vara med om...
Även om det inte är precis så varenda dag, så är jag ändå så himla glad för det mesta över att jag liksom över huvudtaget existerar. Och när man är så romantisk som jag är, så går det liksom inte att snåla in på livet på nåt sätt. Att inte ta hand om dagen är otacksamt mot livet självt. Det blir därför svårt att sitta inne och plugga, när Nice och livet liksom ropar på en utanför fönstret. Att spara in några centimes (som i och för sig i det långa loppet blir en hel del massa pengar) är liksom ändå inte värt det, om man kan betala lite extra för att göra rättvisa åt stunden som man blivit given... !

Imorse snoozade jag lite för länge, men sedan blev det en liten joggingtur, droppade in (fast så mycket svettades jag inte!) i en liten bokhandel och fick tag på en bok som vi ska ha i skolan, joggade vidare till boulangeriet för att köpa en baguette. När jag sedan kom hem med baggen i högsta hugg satte jag på kaffe och fixade min kalasfrukost som tid med då och då. Den består i att äta god frulle, att lyssna på radiokanalen france bleu "On cuisine ensemble!" (jag älskar när folk pratar drömskt om mat!) och läsa mina favoritbloggar som ger mig lite skjuts för dagen. 

 
Jag har aldrig kollat in så många bloggar direkt, men nu har jag en period när det finns ganska många som jag tycker är gulliga, även om bloggar ju bara är en massa skryt och prat för det mesta (mig medräknad), vilket kan göra mig ganska trött. Jag brukar läsa Karolines vintage (sedan länge! <3), En blommig tekopp och Underbara Clara (hennes liv alltså... så skulle jag vilja bo å ha't när jag blir stor). Den blogg jag läser helst av allt skriver min bästa vän och den heter Ingen människa är en ö. Hon är dock för viktig för att hinna skriva så ofta. Men när hon skriver... waooouh, så mycket visdom och finheter. Jag är så stolt och glad att ha henne som vän.   Andra bloggar som jag kollar ibland är  Bonjour Vintage, Emmas vintage, Elsa Billgren och DoreDoris.

Nu börjar solen skina här! Idag ska jag plugga, öva inför min lilla konsert, bjuda grannarna på middag och framåt midnatt ta mej ett glas vin med en fransos. Det här är mitt liv! Haha! Mysigt!

Traduction;

Bonjours mes lecteurs françaises, si vous existes...
Quand-même, c'est bon pour moi de faire un traduction. Bah, c'est difficile. Mais on commence, c'est parti! - Dans ce texte je expliquais que je suis un romantique. Ma façon de regarder la vie ne me permettre pas de rejeter des possibilités... Je suis trop contente de d'être en vie, même! Donc, je sens que je dois profiter de la vie tout les temps... De ne pas prendre soin de la journée, est ingrat envers la vie elle-même. Je trouves donc qu'il est difficile de rester à l'intérieur et faire des études, quand Nice me fais l'appel dehors ma fenêtre...
Et, par example, de sauver quelques centimes dans une situation douce (qui en fait devenir beaucoup d'argent dans le long terme ...) n'est pas encore en vaut la peine - si vous avez la possibilité de payer un peu plus, et que cette volonté donne un peu plus de justice à ce petit moment que vous avez reçu par la vie ...!

Dans ce texte, c'était beaucoup de petit points... Mais moi j'adore les points! 

A tout et grosses bises! / eli

Våra valpar fyller 8 idag.

Jag och min mamma har fött upp en kull boxervalpar. Idag är det åtta år sedan som jag satt i baksätet på vår bil med en skokartong i famnen. I den, 7 underbara små boxervalpar som vår älskade och jättesaknade Doris varit så duktig och burit på i två månader (facinerande det där, hur olika tid olika arter bär på de sina små). Dessa små hade vi fest med i vår tvåa på söder under två underbara månaders tid. De fick vara ute på hasse alfedssons tomt i vitabergsparken varje dag de sista veckorna. De första dagarna bar vi dit dem 4 i taget, men sedan tog vi min gamla barnvagn. :) Det blev liksom lättare och roligare för dem att slippa bli uppdelade, samt att mamma Doris fick vara med och gå så fint bredvid vagnen och hänga hos Hasse...
Å vilka tider. Men nu, idag, är valparna åtta år alltså... Jättegrattis på er, Toker, Kloker, Butter, Glader, Trötter, Blyger och Prosit. Eller, Olga, Rambo, Floyd, George, Tarkan, Elsa och Emma, som ni ju heter. Puss. Jag blir så ledsen och glad när jag tänker på hur duktig Doris var. Finaste vovven.

Jag saknar så mycket att ha nån att ta hand om när jag är här i Frankrike. Karlar - ca va, men alltså, djur. Finns det nåt bättre än djur? Saknar också att vara på landet och rida på grannens häst Lajf, eller att gå promenader med lill-hästen Rudolf, och såklart saknar jag jättemycket mammas (och min) hund Rut. Det är liksom det som är viktigast i livet ändå. Det är så tråkigt att bara se om sig själv!
Ulla, min Ulla!


Ulla Billquist. Vilken stjärna. Jag upptäcker bara fler och fler låtar som hon sjungit, och det är en sådan skatt alltså. Texterna, melodierna och hennes vackra röst. Jag ska försöka att göra vissa av dem rättvisa när jag uppträder om en månad, och några av låtarna ska jag försöka översätta till Franska.

Ulla föddes 1907. Hon sjöng in 358 skivor (eller skivsidor) under sjutton års tid. Hon var bolaget Sonoras första heltidsanställda sångerska och var omåttligt populär under andra världskriget, kanske mest för "Min soldat". Hon begick självmord 1946, då hon var 39 år gammal. 
Mina favoriter är "Världen är full av violer" (så pass att den ska spelas på min begravning!), "Köp hjärtan" och den av mig nyupptäckta "Blå Skymning"! Så himla bra! Här har ni en spotify-lista med bara några av alla superhits: Ulla-hittar!

Kram och puss!


Fantastiska grannar, kommande spelning (!) och pratpratprat!


Imorse var jag med i tv4 och pratade lite kort om mitt initiativ till gruppen "Fantastiska grannar - Bagarmossen". Det var lite konstigt, för det kändes som den grundläggande tanken bakom gruppen kanske missuppfattades lite grann, det nämndes ingenting om att den handlade om grannarna i Bagarmossen, att det handlar om sociala vinster och miljö-dito. Haha, men ganska så gulligt ändå. 
Gruppen handlar om att man skall kunna ta hjälp av varandra - och vara mindre individualistiska. Man kan hjälpa varandra med att låna ut eller ge bort saker och kunskaper.


Här i Nice är det underbart. Det största problemet jag har är att få till mina önskade lockar, typ. Men det har jag kämpat med från och till länge nu, så det är inget nytt...Idag har de ringt från en pub här som heter Court circuit, och jag ska spela där den 4e april! wohoooo så nervöst! Det är liksom nånting med musiken som tar mig emot nu för tiden, så det känns som en bra chans att daska upp sig själv lite, "tvinga" sig själv att komma igång igen.


En fin grej här i Nice är "Pain Bagnat". En macka med tonfisk, ägg, lök, oliver, grönsaker, vinäger å olja. Mums.

 

 Igår hängde jag med de här fina brudarna, Rebecca och Clara. Vi köpte bagnats och satte oss på stranden och snackade politik medan vi betraktade vågorna. Skönt. Åh, det börjar bli varmt nu! Jag är så glad!
Det var mest bara pratpratprat. Men, det är ju vad det här med bloggar går ut på. Jag läser en del bloggar nu, fler än jag gjort tidigare, men ja, som jag sagt tidigare tycker jag att det här med att blogga kan liknas vid att skryta. Vad handlar det annars om? Mitt kommande inlägg ska dock inte innehålla något skryt, utan bara vara superbra. Jag lovar. Puss på er!

*
Traduction; J'ai crée un groupe sur Facebook pour les voisins où j'habite. C'est mignon, parce que tout le monde dans ce-groupe la sont tres gentils. On peut s'entraider avec des choses différentes. J'ai parlé de ce groupe à la television de Suéde ce matin! Hm, je voudrais bien créer un groupe comme ça ici à Nice...!

Je vais jouer et chanter à un pub ici qui s'appelle "Court Circuit" le 4 avril! Vous etes les bienvenus! Je suis assez nerveuse, je n'ai pas l'esprit en ce moment, avec la musique... Mais ça va! Je suis sûr que il va etre un soirée sympa. 

Je profite de Nice avec mes amis et j'aime beaucoup le pain bagnat! 

Je trouve, generallement, que bloguer est égale à se vanter. Mais la prochain "post" va être super bien et sans les vantardise. Bisous! e
 
 

RSS 2.0