ellies swing thing

Vi spelade med ellies swing thing hemma hos kaj i måndags. Det är ett så fint ställe, så fint som inget annat ställe i stan. Men det var en hård kväll för oss - vi spelade gratis och kontrabasen gick sönder i transporten.
Det är en hård branch, en hård branch.....
Men det finns inget som swing i alla fall. Och mina vänner från Rumänien var där, ALLIHOPA! Så himla sköna människor. Det är synd att jag inte kan sjunga och snacka med er samtidigt. Det kom också en gammal bandmedlem från mitt gamla jazzband, det var en riktig överrasking! Och fin mat och en massa härliga vänner som jag inte nämner just nu... De som var där var glada och nöjda tror jag! :) Kom gärna den 11e april, då spelar vi igen och då kommer det bli ännu bättre.


jag & min skäggstubbsvän

jag å min vän och skicklige gitarrist rasmus har gjort mycket tillsammans! Vi har uppträtt i skoluniform och spelat hårdrock, varit på norrlandsturné med Tommy Nilssons notställ, spelat disco-funk med guldglittrande attiraljer och agerat frontmän med ett publikfrieri som heter duga i det legendariska partybandet RäserOrkestern.

Vi spelade på en liten grej i Kista tower för ett par månader sedan. vi brukar göra musikquizar och grejer och just det här eventet var väldigt mycket av uppmärksamheten riktad mot oss måste jag säga.. ibland blir man som trubadurduo ställd lite i bakgrunden sådär, inte denna gång då, men jag tycker vi brukar ta plats ändå.. :)Rasmus är bra att jobba med för han brukar vara på det mesta av mina knäppa idéer, han är glad och har jävligt lätt att ta folk. dundergrabben.

mer rumänien

Jag har en sån hemsk ångest just nu. Är så skoltrött och får verkligen ingen ordning på min c-uppsats som jag ska börja med nu. Jag vill spela musik. Minnena från Rumänien jagar mig och gör det inte lättare att sätta fart.
Dracula lärde mig att dansa Disco-Fox på en rysk undergrond-klubb
Hotellet fick klagomål på grund av mej, inte kunde väl jag rå för mina vänners entusiasm? :)
Jag och pianisten på hotellet jammade med speciella resultat
Försökte få honom att spela en blues-tolva? Språkbarriärer....


I Transylvanien.....

Efter två fantastiska veckor i transylvanien är jag hemma och ska återgå till mitt lunk. Så mycket lunk blir det väl inte dock, mer sprint kanske... :)Jag fick ånjuta en fantastisk show på ungerns nationaldag i tisdags. Sånt himla drag alltså! Jag höll på att somna av vissa omständigheter men var helt begeistrad alltså. Hittat en platta också med vissa ösiga låtar; lyssna på Spotify.Och efter två veckor kan jag säga att det känns otroligt att få välja musik efter eget huvud alltså... Det är sån LYX att få sätta på en låt som man själv vill höra. Tänk på det ni :)
På denna bild så hade vi en presentation av skottlands labour market, men varför inte en sång liksom?

Det kommer fler bilder, förhoppningsvis en på mitt möte med greve dracul också! ojojoj.. puss på er

theres someone with an instrument....

Jag har lekt lite larare har nere idag och arrat upp lite stamor runt en enformig sang som vi sjungit flera dagar...
onskar att jag kunde visa det, finns ett klipp pa facebook men kanske det i framtiden kan hamna har pa bloggen.
vuxna ar otroligt overseende. Inte for att jag larde ut daligt, men jag kanner en helt annan press pa mig nar jag skall lara ut nagot till barn.

Oh, nu borjar pianisten spela igen har i hotellet..... :s

Hotellet har fatt klagomal pa studiegruppen for att vi ar for hogljudda. Dessutom ar det nagon av stuidenterna som har ett instrument med sig.... Im the rebel! Det ar ingen annan som har instrument i gruppen och jag ar lite uttittad. Vore jobbigt att bli utslangd fran hotellet och vilse pa gatorna i Oradea, Romania liksom. Gah.
Sa jag far val forsoka halla mig i skinnet!

RaserOrkestern har fatt en ny spelning och jag ar taggad till tusen att kora igang med spelningar med dem igen. Det var senast i December vi spelade. Ska bli sa kul! Vi har gjort om endel och har en nygammal basist, Adde som ar asbra. Vi kommer racea. Believe me!

Fan jag langtar hem. Jag langtar efter att hora najs musik. ja.

romanian style.


musiken i rumanien ar hittils mkt euro-disco-liknande och diskant overallt.

jag har inte sett sa mkt etno tyvarr men ikvall blire kanske karaoke.
kulturutbudet kanns kort sagt valdimensionerat, otroligt rikt och nytankande...

tur att jag bringade min ukulele. mina kamrater ar otroligt roade.
i wanna go home!!!!! hahaha romania romania romania

nej det ar spannande och kul har. men man blir medveten om vad man har....
puss pa er

e

Forma din mun...


Jag älskar älskar älskar den här låten just nu. Den är som solsken som strömmar genom fönstret. Vårsol. Den är också som att man ser ett tåg filmat snett uppifrån, ni vet...
Jag älskar också när man verkligen hoppas så mycket på något att själva hoppet typ övervinner verkligheten... äh jag snackar strunt :)

Musik som jag inte gillade förut har jag börjat digga nu. Vad har hänt? Peter Lemarc och TOTO?
Jag tycker jag kan sakna när jag verkligen tog avstånd från vissa genrer och artister som yngre. Musiksmak...  Det handlar också om vad man inte gillar. Det är tråkigt att vara likgiltig och musikaliskt korrekt. Min mormor lyssnade på mej idag när jag sjöng på jazzrestaurang Louis och hon gillade inte en låt. Alla skulle typ övertyuga henne om att tycka om den, det var ju en vanlig blues. Men varför det? vava.

Puss på er.


vårat gäng!


Hej hej!
Igår repade jag med detta oemotståndliga gäng! HAHAHA!
Vi spelar hemma hos Kaj i hammarby sjöstad - hammarby kaj 18, den 28/3 och den 11/4 kl 20. Hoppas ni kan komma då :)

Nu åker jag till Rumänien i helgen och blir borta hela två veckor, men det kommer nog upp något här på bloggen under tiden ska ni se! ;)
Anna-Lotta larsson är bra.

sommarlängtan

hej!
jag har varit på landet över helgen å nu har jag blivit snorig igen. :( Längtar lite till sommaren men ser fram emot vägen dit också.... Bjuder på en liten tillbakablick! sommar och förväntningar... det var bara en plojgrej vi skulle göra på musikhögskolan. det här är en av få av mina låtar som jag lyckats få klar... :P de flesta har samma textinnehåll...RSS 2.0