Himlen är mitt täcke och marken är min säng

Hej! I söndags körde kören i Sofia Kyrka. Det var sommarkonsert och fint. Jag tyckte de låtarna lät bäst då vi stod utspridda i kyrkan, jag hör ju på ett annat sätt då också.
Vi har sjungit lite Ola Gjeilo, han har skrivit fina saker. Vi sjöng en pampig gregoriansk historia... Det finns ett album på spotify som inte är sakralt, nice!


Vi har sjungit med Bolla som körledare i ett år nu. Det känns fint, hon är himla duktig och jag tycker kören står på sig rätt bra, vi har nog blivit lite kaxigare kanske! Efter sommaren blir det till att ladda inför nästa körresa och självfallet inför julen...
Imorgon drar jag till Gotland om allt vill sig väl. Kommer tillbaka till Juli och har ett par spelningar i början av månaden för att sedan åka till landet och dansparadiset Herräng. Och i augusti börjar jag faktiskt på skeppsholmens folkhögskola. :)
Glad sommar  /e

Ryan Adams på Cirkus

min fina inneboende E hade den goda smaken att ta med mig till Cirkus för att se Ryan Adams i fredags. Det var en härlig konsert. Nu var jag ju så lyckligt lottad att jag blev bjuden på konserten, men om jag skulle betalat - vilken valuta för pengarna alltså. Karln spelade ju minst 30 låtar, utan klyschigt mellansnack. Bara lugnt och avslappnat. Jag tyckte att det kändes betryggande att publiken applåderade så pass mycket när konserten var så minimalistisk eller vad man ska säga. Less is more. Han spelade gitarr och sjöng fint, spelade munspel ibland. Satt och hade inlevelse och en jävla känsla mest. Det var en fin konsert, och less is more-känslan förstärktes av förbandet, Jesse Malin som mest var skränigt och jobbigt.
Första låten tyckte jag att hans röst var skönt amerikansk men det höll sig inte längre än så. Han skulle hävda sig och vara rolig mellan varje låt och jag köpte det inte. När Ryan började spela var det som värsta lättnaden. Det var så fint.Om ni vill lyssna på hela låten är det här en Spotifylänk. Om ni vill läsa en mer utförlig recension är det här en länk till GAFFA. Puss!!!

jag kom in

gjorde jag. på skeppsholmen. så var det med det. eller var det? Jag vet inte om jag ska börja där eller om det är smartast att inte göra det och fullfölja min högskoleutbildning, som jag har gått ungefär halvvägs. Jag kan röra till det ganska ordentligt genom att ta två års uppehåll för att gå på skeppsholmen - allt beroende på en termin på KMH, den utbildningen läggs nämligen ned om två år.

Jag har alltså läst 4 terminer av lärarprogrammet skolår 6-9, inriktning musik. Två av de terminerna har jag läst på musikhögskolan i stockholm, och av de 5 kvarstående terminerna är det en termin musik kvar där, samt en/två terminer på universitetet och två/tre terminer på mitt andra ämne som jag ska välja. Av de terminerna är det alltså musikterminen som ställer till det och är svår att läsa i efterhand. Samtidigt är det många som gör studieuppehåll och många i min lärarklass som är långt över 30, varför måste jag stressa? Jag vet inte, min magkänsla hjälper mig inte just nu. Kanske meningen att jag ska följa förnuftet då.... Börja utbildningen helhjärtat och hoppa av efter ett år om det känns nödvändigt. Men av någon anledning känns det som att min lärarutbildning löser sig. Det kommer ju alltid finnas lärarutbildningar. Eller? Är jag dum? Det är ju inte som att studievägledaren kan hjälpa mig pga reformer, och KMH har inte heller koll.

Jag försöker lugna mig med denna fantastiska Dulcinéa i lite musikaltappning och leta efter min magkänsla. Men jag tror jag börjar känna av den...

skeppsholmen, chicago och åkersberga - man e väl en berest tjej!

I måndags på sökningen till skeppis gick det bra tycker jag. Jag tappade inte bort texten på George Formby-låten och jag gjorde ett munspelssolo som dög fint. Men i juryn var de mest likgiltiga och drog inte på munnarna alls tycker jag, till min roliga bluestext. Jag tycker den e rolig i alla fall. Haha.


På kvällen hade jag spelning med Tommy Löbels Swingband på Chicagos måndagsklubb. Jag fick dansa lite med pensionärer och sjunga bossanova. Jag blev också bjuckad på årets skämt av en av dessa sjöna pensionärer;
"Elinor. Har du nånting med Skellefteåkraft att göra?"

aha. fattar ni? forsätt läs ni, så kan jag skriva längre ned för er trögare varianter som inte fattade (som jag då)...


Igår hade jag en helt fantastisk spelning, det var så himla roligt som nog aldrig förr tror jag. Vi spelade på Skärgårdsstadsskolan i Åkersberga. Den första spelningen jag hade med RäserOrkestern (som då hette Discovers) var där, 2008. Nu var det 2011, det var röj, det var fräs, det var räser. Jag tror aldrig att vi spelat så lyhört och med sådan musikalisk (jävla faktiskt) intensitet. (Tyvärr var inte Rasmus med för han hade en annan spelning - vi börjar etablera oss nu vavava, sist var inte Kevin med för en audition till ett annat band som han så himla mycket FICK. Jag är så glad att vi är akiva på våra egna håll och att det händer grejer för folk! Mmmh!) Det är fantastiskt också, att se ungdomar hoppa som sjutton till I will survive och killarna sjunger med i "I Kissed A Girl". Jag ser ett gäng härliga frisläppta ungar, jag tror att de mest känner sig coola och jag gillar båda sidorna av det. Det kommer bilder har det lovats från giget. Jag tror att de mest är svettiga, här är ett gulligt kort i väntan på de räsiga korten:
älskliga räser-boys små (minus rasmus)! tillsammans ska vi räsa dom!Varför jag skulle haft något med Skellefteåkraft att göra - Elinor. EL I NORR. Hahaha. På tal om det gillar jag melodikrysset och taggar inför det imorgon bitti!

nyckelpigor och grodor

Kära ni.
Imorgon är en mycket viktig dag i mitt liv. Inte bara för att jag ska träffa min bästa vän för sista gången innan hösten och sjunga på måndagsklubben på chicago, också för att jag söker till Skeppsholmens folkhögskola. Som jag velat gå sedan 2008... Om jag kommer in blir det en del problem med att fullgöra min lärarutbildning vilket ju är himla dumt med det får bli en senare nöt att knäcka, nu är det bara fokus som gäller.


Jag har laddat med att jogga och ta en långdusch nu såhär på kvällen. Tidigare idag var jag ute och gick med mamma och doris (vår kära boxer) och då såg jag en nyckelpiga på ett löv på ett träd jag gick förbi. Den hade två prickar, som två år på skeppsholmen liksom... I förrgår är jag ganska säker på att en groda hoppade tvärs över stigen framför mig där jag gick i skogen. Måste de inte velat peppa mig? Kära djuren och naturen, tack tack.


Jag bjuckar på att visa de två låtarna jag ska spela! Jag vet inte riktigt hur de tänker där när de tar in elever, men de är inte riktigt som andra folkisar. Men att jag har grundkunskaper på tre-fyra instrument som jag visar här tror jag för dem väger tyngre än tunga skills på ett instrument, om det inte är typ nåt väldigt udda instrument för sånt gillar de. Det här är alltså bara min teori, jag vet inte riktigt.


Det ser lite religiöst ut med ljusen men så är det inte det är bara en till peppgrej! Heja heja. Min skäggstubbsvän har kommit in på flera folkisar å ska gå på en i dalarna. Jag känner ingen press, det vore kul å komma in men samtidigt vore det kanske skönt att slippa ta ett beslut och fullgöra min högskoleutbildning. Puss på er.RSS 2.0