snart har vecka 16 tagit slut

Ja...
i ett ganska vårglatt tillstånd (men med ångest över allt som inte gjorts som borde gjorts) har det varit körrepetition, begravningssång, sång på jazzrestaurang louis och körkonsert i veckan.
Vokalklangen, eller vad är det nu igen för begrepp som används för det där när kören har samma uttal på vokalerna...? Jag har börjat tänka på det mer och mer. Bolla, vår duktiga körfröken, poängterar det ganska ofta och det spelar så himla stor roll för klangen (särskilt när man är 40 pers och sjunger tvåstämmigt) om man sjunger eeh eller ééé. Körkonserten gick ganska bra. Jag tyckte det var ganska tråkigt bara för det var kanske bara 4,5 korta satser som hela kören var med på. Det var bara en massa solon. Och jag fick inget. Är inte ledsen. Inte alls. Haha. Alla var jättebra.
Begravningen jag sjöng på i veckan var tuff. Så kan jag säga. Jag känner väl inte att man borde gå in på varför såhär på en blogg, känns lite tystnadsplikt-aktigt. Eller en fråga om respekt, kanske man ska säga.
Jag ska lägga upp den kanske ändå, sången som jag sjöng. Kul att de ville ha en Peter LeMarc-låt. Han är ju som sagt min nya stjärna, som börjar bli tradig nu...
Undrar när min nya stjärna kommer? Ni vet väl att det finns en brevlåde-funktion på Spotify? Jag använder den ofta, det är så kul att skicka låtar till folk. Men det är ju sällan man får nånting tillbaka tyvärr... Dela musik vetja!
Det var kul att sjunga med Tommy Löbel Swing Band på Louis i torsdags också. Ganska mycket folk och glatt humör på dansgolvet... Fina musiker också var det, och min bästa vän i publiken. Jag tycker så mycket om dig. Jag behövde mest av allt bara vara med dej, så lägligt just nu.
Glad påsk på er alla. Nästa vecka blir det inte så mycket musik. Kanske jag får försöka skriva nåt eget, och så ska jag ge mej fanken på att ordna nån spelning åt mina band...
nu ska jag egga upp mej lite!

tillkännagivande...

Polarpriset 2010


I helgen blev jag varse om den glada nyheten att Tommy Löbel Swing Band blivit engagerade även i år vid Polarprismottagningen! Det var skitkul förra året att få sjunga där vid rosa mattan för kungen å gänget, och jag får vara med igen alltså. Ska höra om man kan få snylta sig in på själva festen efter prisutdelningen i år... det vore ju nåt

Stockholms Studentsångare

Alltså, vilken kväll jag hade igår. Jag är helt lyrisk fortfarande och slår vad om att det kommer vara nåt jag lever på ett tag. Jag blev tack vare vår spelning hos Kaj tror jag bjuden på Stockholms Studentsångares vårbal. Jag är inte den som är den, så varför inte? :)
Jag gick såklart på deras konsert innan och som erfaren körsångare ar det en upplevelse att se en kör framträda sådär lustfyllt och fint. Jag har bara sett sofia kyrkas körer framträda och ofta då i samband med våra julkonserter, annars har jag inte hört så mycket körmusik. Men det var himla kul alltså, här är en bild på frackklädda karlar..Sen blev det bal och grejer. Studentsångarna sjöng fint och det fanns noter, de ligger där framför mig på bordet, så jag hängde med hyggligt jag med.
Några frackbeklädda män ställde sig på knä och sjöng serenader för mig, det var så smickrande att jag höll på att dö.

Zoie Finer hade ett band som spelade framåt småtimmarna och jag kände igen saxofonisten erik väl, vi har spelat tillsammans med Tommy några gånger.

Det var en helt fantastisk kväll som jag sällan ska glömma.

Baj baj kaj!


Vi har haft två spelningar hemma hos Kaj nu och det har varit jättekul. Kanske blir det att vi spelar där nån gång i framtiden men måndagar känns svåra att hålla uppe, även om det skulle etablera sig mer tror jag det är en tuff veckodag att locka till sig folk. Det måste ju tyvärr löna sig ekonomiskt. LÖNA sig. Höhö.
Inspelning har gjorts från det första spelningen och jag ska klippa och klistra lite i den då jag får tid, kanske det kommer upp något på hemsidan eller så, håll utkik.


Jag och världens bästa Tommy Löbel.

RäserOrkesterns hemsida har fått ny design. Hoppas den duger ett tag, jag måste spurta igång nu så vi får några spelningar i sommar.

grand hotel

Hej. Jag sjöng med Tommy Löbel Swing Band på Grand Hotel igår. Det var visst 10-årsjubileum för dem att ha den där spelningen, vilka rävar jag får äran att sjunga med va.
Det var så vackert där i spegelsalen, jag rör mej ju sällan i såna där fina salonger.... Jag är så tacksam att jag år vara med! Imorgon spelar mitt swingband hemma hos kaj igen från kl 20, hjärtligt välkomna då!

ett bra coverband

Hej!
vad gör ett bra coverband? Jag var på big ben för ett par veckor sedan och såg coverbandet Scoop, rutinerade grubbar som kan sin grej. Men igår körde RäserOrkerstern på SysterOBror, där ett företag hade firmafest. Det var fantastisk publik, bra energi och det var kul!
Jag tycker att vi blir bättre och bättre. Det är ju mycket mer än hur det låter också, man måste ha känsla och energi på scenen. Min nya mikrofon gör mig lite låst måste jag säga, jag måste öva på att röra mig med ett mickstativ som sitter fast i micken... men det är ju bara challange! Räs on!

se framåt.

Jag hoppas att många kommer och hänger med oss hemma hos kaj på måndag den 11e, fast det är en måndag! det gör väl inget :)
Jag sitter och laddar för morgondagen då Räserorkestern kör igen för första gången på länge, det ska bli så kul! Men innan det ska jag ha VFU och se hur åk 7 gör med sin uppgift att skriva egna låtar.... spännande. Och jag ska också hinna göra en intervju som handlar om musiklärares syn på elevers skapande. nanana!
I helgen sjunger jag på Grand Hotel med Tommys Swingband. Den 9onde. Kulkul!
Jag har lärt mej;
Man ska försöka göra saker i gooood tid. Då lär man sig mer tror jag för man hinner reflektera mer över sina brister och har chans att jobba på det, istället för att bara konstatera det och få dåligt självförtroende. amen.

Ska med räserorkestern

Jag har haft mej en trevlig rephelg med mitt coverband räserorkestern. Vi har lite historia nu asså.
På sista tiden har det varit mycket rep, funderingar och utvärderingar om dittan å dattan. Jag e lite trött på't nu, jag vill ut och giga! På tisdag blir vårt första gig i år tror jag väl. Känns bra att sätta PLATTAN I MATTAN! Nu kör vi grabbar!
Vi körde jag dansar aldrig nykter i ska-tappning, jag tyckte inte det var asroligt på repet men när jag lyssnar på inspelningen nu erente så pjåkigt ändå! yäh!

RSS 2.0