fröjda dej det är advent

hej jag har julpyntat med det lilla jag har i min lägenhet idag. Julstämning! Mysigt! På söndag är det första advent och då sjungs det pampigt (och för mig mäktigt eftersom jag varit med sedan jag var 6 år, tröttnar inte på adventssångerna och särskilt inte på Otto Olssons "Advent". Tradition!) i Sofia Kyrka förstås. Efter julkonserterna skall den renoveras i ett helt år tror jag.

Idag har jag varit på en kul och bra slagverkskonsert med efterföljande workshop på musikmuséet. Varje torsdag klockan 18 kan man gå och spela Darbuka (en skön trumma) med Muhammed Rubaie för endast 30 spänn. Vilken grej.

Jag har också repat med några av mina snygga klasskompisar idag. Jag har en lunchkonsert i skolan på tisdag 12.30 som kommer bli jättekul. Kan knappt bärga mig. Har ingen bild på nåt relevant så ni får en gammal video när jag sjunger med Gordon Websters sextett.kram!

Swoogie

Hej! Sedan sist har jag bäddat för kommande gig! Bland annat kommer det bli dunder den 17 DEC på Mälarsalen, då ELLIES SWING THING spelar tillsammans med Bloody Death From Outer Space och Doktor Krall. Det kommer att hållas en prova på-kurs i boogie woogie med två av mina favoritdanslärare, Markus & Frida. Allt med prima utsikt över riddarfjärden. Nästan allt i alla fall. Prata med mig om ni vill gå så får ni reducerat pris.

Här har ni en gammal dänga från fjolårets snowball-läger (ett swingdansläger som hålls i Stockholm i mellandagarna med besökare från många olika länder).


KalasRäserOrkestern har så smått börja jobba med att "ersätta" vår gamle stjärna Rasmus - som gett sig av till dalaskogarna för att förkovra sig i sitt gitarrspel - med bakgrundsinspelningar. Vi spelar in addtitional tracks på låtar (till exempel spelar jag in fiol i skolan till sticket i "I will survive" med hjälp av en mångbegåvad klasskompis). Det blir bra hoppas jag. Vi spelade på ett fantastiskt kalas som min kära mamma hade i helgen å provade några sådana låtar. Jag hade byggt scen och bar å jag och mamma fixade i flera dagar. Så roligt!
Igår sjöng jag några låtar på måndagsklubben, vilken skyltas som "mogendans". Det borde finnas mer sånt tycker jag i stan - dans för äldre publik. Alla är så trevliga och gulliga och njuter av musiken.

snyggast replokal?Rep med räserorkestern i troligtvis en av de snyggaste replokalerna i världen. Hela huset är som att kliva in i 60/70-talet nånting. Snart kan vi nog inte repa där längre, martin ska väl flytta till deras nya hus nån gång. Eller, tänk om han skulle bo kvar där. hehe.

Skeppis

Jag trivs hemskt bra i min skola. Har lärt mig en intressant grej... Att om ett instrument, exempelvis en gitarr (som inte spelar särskilt starkt om den inte är förstärkt) spelar en låt i ett rum, är det inte lägre volym (dB) än om 10 eller 100 gitarrer spelar tillsammans med den gitarren i rummet. Det är alltid det starkaste instrumentet som avgör decibelnivån. Om en saxfon spelar tillsammans med en harpa blir det inte starkare än om saxofonen spelar själv.
Jag undrar om det är samma sak med allt... Om man lagar mat med stark chili i, blir det inte starkare då om man har i en massa vitlök? Eller om man har en lampa som är stark, och tänder en ficklampa också, då... ja, då blir det ju inte starkare faktiskt.... ljuset blir större, men inte starkare. Nanana!