du kan lita på teknikens under

Idag spelade Vänner å Strängar på Transfers event i Kista Tower. Bilder kommer senare. Det gick efter lite krux bra. Vi gjorde en specialanpassad musik-quiz bara för dem. Det gäller att hålla humöret på topp, och det är inte så svårt med rassebasse vid min sida och vuxna som gillar att leka.... för det gör de! typ alla gillar ju att leka! :)
Det var ganska svåra frågor men tänka sig de kunde! Fast vi ställde så långsökta (men uuuutsökta!) frågor. Till exempel "Vi söker sångarens forna bands första bokstav i pojknamnet, som förekommer i bandnamnet." jajja...
Sedan for jag till medborgarplatsen och Restaurang Louis där Tommy Löbel Swing Band höll till och jag sjöng några låtar och fick skjuts hem. Dessutom fick jag låna en gitarrförstärkare av mr Löbel som jag ska prova under helgen. Undrar om den låter lika coolt som den ser ut....


Om inga ungar funnes så sluta jag

I mina riktigt svaga studer överväger jag om mitt yrkesval är så bra ändå. Hur sjutton kan jag göra det? Ungar är det bästa jag vet. Den energin man ger dem får man tillbaka också, till skillnad från vuxna. Åh, puss! Jag har haft en ashärlig dag som musiklärare idag!
Om jag övar på alla låtar jag ska kunna till imorgon nu, riktigt duktigt, så kanske jag kan unna mig ett par timmars dans på älskade Chicago. Ja. Heja elinor, jag har dansabstinens.


Fridens!

Idag har jag övat inför en spelning Vänner & Strängar ska ha på Kista Tower på torsdag. Det är ett företagsevent med blandade åldrar och musikquizer å grejjer!
Jag och Rasmus, min härliga lojala medmusikant i alla veedur, repade i torsdags. Då såg det ut såhär
Idag har jag knappt sett ut alls. Jag har bara övat och försökt plugga och preppat lite inför morgondagen då jag ska jobba som musiklärare i Tallkrogens skola. :)
kram puss och godnatt

Ps. det är en som borstar tänderna i mitt badrum nu, vem kan det vara? :)

nystart

Hej! Repet igår med Alla Tiders var bra. Vi jobbar på bra och är noooogranna. Vi jobbar idogt inför något jag inte riktigt vet än. Men som kommer att bli bra känner jag. Jag ska snart börja jobba med att mer aktivt söka efter spelmöjligheter.
Idag repade jag med Ellies Swing Thing. Jag har tagit in en danskompis på gitarr - Ronnie Gustafsson var en ära att få ha med i bandet men kul att ha med en yngre (29!) och jävligtswängig gitarrist som dessutom dansar jättebra lindy hop. ja! Och vi har fått en ny trummis också, värsta kalaset. Stabil och jävligt lyhörd må jag säga. Känns helt annorlunda i kompet, jag är så sugen på att gasa igång det här bandet. Med ett grymt bra namn....
Så har jag snackat med trummisen i ett band vi hade i skolan på kmh, om hur vi ska ha det i framtiden. Jag känner mej bara tömd på luft. Jag vill så gärna, men det känns som att ingen har lust och jag har redan utslag i ansiktet på grund av stess, ska jag driva det här bandet utan att någon känner för att satsa energi på det?
Jag är ledsen att jag inte fick med någon bild från ellies swing thing idag. men här får ni några godingar från helgen. Jag var hemma hos min barndomskompis siri och åt pannkaksfrulle med henne och min andra homie emma.


dregel

Sitter å drömmer om att köpa en elgitarr. Ska söka till ett band med mina ringa gitarrkunskaper om en vecka och då måste jag låna en gura eller så... Kan inte låta bli att tänka på vilken morot det skulle vara att köpa en. Hittade en sida med en massa Hagström-najsingar: Den här skulle jag inte banga på att ha i famnen... åååååh. Det e en kopia från -69 och 20 lakan.. Vaddå, jag kanske blir värsta gitarristen en dag!Nu ska jag ut till åkersberga å repa igen. Najs blir det när jag väl är där, men dessa resor alltså.... Ska försöka läsa några av de 500 sidor specialpedagogik jag ska ha läst tills imorgon.

Rep med Oxelösound Big BandJag är alldeles lyrisk! Kom hem för bara några minuter sedan efter att ha repat med Oxelösound Big Band i Nyköping. Först käkade jag middag med Martin i coverbandet, för han bor och pluggar där. Blev bjuden på värsta goda middagen och sedan var det då det här repet... Jag kommer ihåg första gången jag sjöng och blev kompad av förstärkta instrument, när jag var typ 16 - det var liksom nåt annat än att sjunga karaoke till nedladdade filer på kazaa hihi. Jag var så glad då.. Och det här var en liknande känsla men så himla mäktigt! Jag har aldrig sjungit solo till ett så stort gäng, kändes hedrande. Och trevliga typer var det där också! Jag tänkte att jag skiter i öronpropparna vi kör ju akustiskt men haha, jag tänkte nog lite tokigt. Jag ska giga med dem på Nyköpings Teater den 12 februari.

the all timers!

Nytt år, nytt band med samma gamla härliga gäng... Mitt coverband RäserOrkestern håller på att omorganiseras lite, och byter namn till Alla Tiders. Kleeemtjeckt.
Vi har fått tillbaka vår gamle basist Andreas och flyttat Rasmus tillbaka till att spela gitarr (som egentligen är hans huvudinstrument men han är e en mångbegåvad kis!). Vi jobbar utifrån orginialen men på ett mer kreativt och tidsödande sätt. Och det är bra, det känns kul! Repade 7 låtar på två rep i helgen vilket känns lyxigt. Vi har en ju dårå en historia med att ha satt 38 låtar på 3 rep.... Tid är tid!

kirr!

Hej! Jag är klar med examinationerna. Både gitarren igår & pianot idag gick bra. Jag fick till och med mina "elever" som jag skulle lära ut en låt till igår att dansa en liten dans. Lärarna kastade äpplen på mig, jag tror inte att de var sura, för låten som jag sjöng hette "Äppelmelodi". Men inte vet jag... hihi.
Imorgon ska vi ha en liten konsert med våra ensembler i klassen. Det går väl som det går. Men! Jag ska spela bas och jag älskar känslan av att spela bas! kul.

Jag skulle tagit en bild på repet idag men jag glömde det, så ni får en gammal goding när jag å Anders Linder sjunger tillsammans istället. Högkvalitativ. Men man ser ju att det är jag, och anders. Och också lite av ett trumset som ser ut att vara mr. Frediks! (som jag inte kände då men gör nu! - världen är liten, musikvärlden är mindre! Nej det låter helt omvänt....! :)
hej då, kmh

Jag har nu avslutat mina två terminer på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm som en del i lärarprogrammet. Det gjordes kanske inte med världens bravu rent musikaliskt - men det gör detsamma.
Jag har lärt känna nya härliga människor, lärt mig grunderna i piano och varit med i många bra diskussioner om musikläraryrket. Jag har startat ett band med några härliga killar och vi har fått ihop några skitbra rocklåtar, men tråkigt nog verkar det inte bli mer av med det, vilket jag tycker är så himla synd... På måndag börjar jag läsa specialpedagogik, det kommer bli superintressant hoppas jag. Kram på er.

ExaminationsmorgonIdag mår jag väldigt förkylt, är trött och ska ha examination i skolan. Vilket i och för sig inte är världens största grej men jag önskar bara att det kunde vara överstökat. Jag ska lära ut en sång med två stämmor och spela melodi på gitarr. Jag är sur på mig själv för att jag inte spelar så mycket gitarr längre. Det är något av ett nyårslöfte men det är svårt att prioritera. Haha, vad deppig jag låter. Det blir nog bättre framåt kvällen.

Rock n roll & Brew! (They dont mean a thing when I'm compare'em next to you)

Ja hejhej. Jag har varit på landet i helgen. Det blev skidor & ridning. Vår granne har fått två sjukt söta tvillingbebisar som vi var ute med på promenad, vi var som värsta paraden. Jag först, (på den skäggiga hästen med den gulligaste mustach som nog funnits, den är som en stereotyp fransk tjockmustach! Som är lite krullig och pekar uppåt liksom.) sedan vår boxer Doris i sin raggarjacka, sedan vår granne L med sitt härliga röda hår och hennes lillhäst som inte är högre än kanske 90 i mankhöjd med samma hårfärg och så mycket vinterpäls att de små hovarna inte syntes. Sedan min mamma lyckligt flåsande med de två sötnosarna i vagnen, pulsande i den tunga snön.

Idag har jag varit i skolan och repat några låtar och övat inför imorgon då vi ska lära varandra låtar som examination i skolan. Jag blir alltid så nervös sådär när lärare eller andra ska bedöma en, vi får se hur det går.

Sen fick jag en video av min danskompis M som varit på chicago sist jag sjöng! Topp!


cheek to cheek at chicago, that toddelin' town!Cheek to Cheek är en så fin sång. Den sjöng jag med Gordon Webster Sextet häromdagen. Verkligen något att youtubea förresten, om ni hittar Astaire & Rodgers. :)
Jag köpte "Swing Time", filmen alltså, med samma skådisar. Den ska jag se när jag får tid å rätt sällskap.

Nu åker jag till landet (Jarse!) över helgen med min kära mor och hund Doris, åker lite skidor, rider, dricker ett glas rödvin på kvällen... och när jag kommer tillbaka vankas det examination på musikhögskolan. PIANO bland annat, som inte är min starkaste sida. Jag bör öva ganska saftigt nu. Puss på er.


the snowballJag älskar att dansa Lindy Hop. Flera vintrar i rad har Swedish Swing Society hållit i ett läger som heter The Snowball.
Det kommer folk från hela Europa och Amerika och lite andra ställen också och det är så himla roligt. Jag har på nio kvällar dansat åtta, och då dansar man alltså mellan elva och fyra kanske.... :) Tack så himla mycket för all grym livemusik (Stockholm Swing Allstars, Gordon Webster Sextet, Casey MacGill m fl.), alla fantastiska danser och en jättebra uppstyrd vecka med bra klasser och lokaler.

Jag har under lägret fått den äran att sjunga med både Casey MacGill och Gordon Webster Sextet, helt sjukt!

gott nytt år, ja! ja!

Så har ett fantastiskt år gått till ända. Mitt musikår kanske man ska säga tog fart först i maj då banden började formas och spelningarna komma. Jag hade 28 organiserade spelningar förra året varav 21 stycken av dessa ordnades av mig själv. Det kanske inte låter så jättemycket men det är det! Jag har inte haft så många spelningar under hela min livslängd, och aldrig förr samordnat någon helt själv. Under det här året har jag alltså dragit igång ett swingband, ett coverband som kom att bli ett riktigt ösigt rockband som skriver egen musik, ett proffsigt coverband som till och med fått ran att spela med Tomas Lewing och ja, ni vet....
Det har liksom rullat på så ordentligt så jag inte fattat hur mycket som egentligen hänt!

Tack för allt kånk, all väntan, alla sena kvällar, all rösttrötthet, alla GRYMMA COVERBANDSSPELNINGAR!
Härlig publikrespons, snygga bandmedlemmar och roliga kvällar... puss alltså
Ellies Swing Thing började puttra och ska börja KOKA 2011 tycker jag.
RäserOrkestern spelade med Tomas Lewing på Edsbergs Slott. Tomas var vän med födelsedagsbarnet.
Min körledare Åsa pensionerades. Om det inte vore för henne skulle jag kanske inte hålla på med musik idag.
Ellies Swing Things premiärspelning på Big Ben på Södermalm.
Swing under stjärnorna på Ryssgården med Jesse!
En av Räserorkesterns sommarspelningar.

RSS 2.0