Julen den är inne - juleljusen brinne!

Årets julkonserter i Sofia Kyrka var ganska bra. De är långa, jag blir så stel - 1 h och 45 minuter blev den kortaste av de tre. Jag älskar julkonserterna men de har sina brister. Pinsamt att vi inte kan göra ett snyggt publiktack tex.

Årets juligaste:
Jul, jul - G. Nordqvist (med ny solist)

Årets bästa:
Epilog ur en vintersaga - L-E Larsson

Årets sämsta;
Jesus Christ the apple tree - E. Poston

Lyssna på min jul-playlist med godbitar som är pretto, poppiga, töntiga och pampiga.

lussemorgonHaha bilden ser lite psycho ut tycker jag.

Idag gick jag 4 luciatåg. Det har varit mer luciatåg andra år... När vi var små, typ 12, då var vi med på allt. Jag och en härlig kompis i kören snackade om att nästa år ska vi fanken styra upp ett eget tåg som lussar. - Vi behöver ju inte vara med kören längre, vi ställde bara upp för att det behövdes i år.

Tåget i kyrkan var vackert och det gick bra. Det kliar ju lite i fingrarna på mig förstås, jag vet så många grejer som skulle kunna bli bättre på enkla sätt. När jag var liten var det inte sådär märkvärdigt med ljusen, vi fick ha ljus när jag var 7 år! De blir nojigare ju mer tiden går tror jag... Om något barn skulle börja brinna skulle ju en hel kyrka se det och kunna hjälpa till...! Låt det brinne! haha


En nittontaktare minsann

sjöng på begravning i Katarina kyrka idag. Jag är förkyld och den är stor att sjunga i, men det gick ut rätt fint ändå tror jag. Jag sjöng "Så skimrande var aldrig havet" och jag tänkte på det - vilken gigantiskt lång mening det är....! Jag spelade munspel, det gick bra!
Skulle ha repat med mitt rockband i skolan men det blev inte av, tråkigt. Nu ska jag planka en låt och öva piano tills imorgon. Puss.

Räserorkestern live igenGig igår på en fin 50-årsfest. Att sjunga och hoppa två timmar i sträck gör sitt till - känner mej som en bakpotatis idag.

RäserOrkestern funkade bra, vi hade vik-viktor igår på gitarr. Det blir en helt annan grej med "rocksättning" - alltså att ha två gitarrer istället för keys och gitarr. Det var bra asså, men jag har fattat vad bra piano kan vara också. Inte gjort det förut. Jag skrattade så jag grät åt vår trummis igår. Det finns alltså inte ord för den människan. Att få ont i magen sådär som man fick när man var liten för att man skrattade så mycket njöt jag av. Det där är värt allt, att få hänga med bandet. Värmen av gaget blir fånigt litet i skuggan av det :)

Piano. Jag måste öva piano idag, jag ligger nog lite risigt till i skolan kanske för att jag inte övar tillräckligt mycket på det (när skulle jag ha chansen att hinna?)!


Södermalm, Nyköping och en stad ovan molnenHej! Idag har jag sjungit på en begravning. Jag sjöng den helt fantastiska "Södermalm" av Thore Swanderud och psalmen om en stad ovan molnen. Jag hade gjort om texten lite på Södermalm, och jag kände inte den anhöriga, men det träffade så rätt! Kul! Organisten var en burdus karl som visste hur saker å ting skulle vara - ändå fällde han en tår när jag sjöng. Han visste endel om spårvagnar också vilket var spännande.

Sedan bar det av till ett gig med Nyköping Dixie Tigers i NK-villan i Nyköping. Det kom inte så många men var mysigt ändå. Det blev ett par julsånger, lussekatter, dåliga skämt och jag fick se ett nytt ansikte - en basist som tydligen är lärare till en musikerna i RäserOrkestern. (Vi spelar med R-O i övermorgon och det ska bli guld. Vi ska testa ljus som vi köpt in från danmark.)

På spelningen i Nyköping fick jag en kommentar som gjorde mig glad. När man blir riktigt glad är det lätt att känna att det är en förändring i luften! Som med den här fantastiska vintern... kan jag inte få säga det? Hur ofta är det vi får sån riktig vinter så tidigt? Vitt, fint å romantiskt, det är lätt att tralla på den här som jag sjöng i Nyköping;

Gone away is the blue bird
Here to stay is a new bird
He sings a love song as we go along
Walking in a winter wonderland

Jag hann inte få iväg några fakturor idag heller - jag börjar nog likna min kära mor.

RSS 2.0