swing that thing.

Hej! Nu ska jag iväg å repa med Ellies Swing Thing! Vi hinner inte repa så länge & Christoffer är inte med idag på gitarr. Men det blir nog fint ändå!
Sen blire iväg till Chicago för att sjunga lite med Nyköping Dixie Tigers och få sig ett par danser rill sängfösare. Yeah!


blicka framåt

jag är ledsen att jag inte skrivit på länge, jag har repat med ellies swing thing och räserorkestern och pluggat en massa. det känns som att våren kommer bli tuff för mig i skolan. Jag läser nu allmänt utbildningsområde termin 2 på lärarprogrammet, stockholms universitet och det känns intressant men jag har inte fokuset att sätta mig in i det just nu. Jag vill bara hålla på med musik, men gör det alldeles för lite och pluggar inte tillräckligt heller.

Vad tycker ni om namnet Alla Tiders, om ni ska anlita ett coverband? Vi har bestämt oss för att återgå till att heta Räserorkestern igen, dels för att vi har mycket referenser i det bandet och dels för att vi kanske kan göra nåt av namnet. Räsa på liksom.

Ellies Swing Thing har två spelningar inbokade; den 28 mars och den 11e april ska vi spela hemma hos kaj på Hammarby Kaj 18. Det kommer att bli två härliga kvällar för folket som gillar att dansa lindy hop och säkert för de andra också.

Nu ska jag snart till kören, äntligen. Jag har saknat den.

love's the greatest joy that this life can bring

Hej! Igår sjöng jag med Oxelösound Big Band på Nyköpings Teater. Bra akustik sa gubbarna, "tjoho!" sa jag. Där var balkonger, röda sammetssäten, strålkastare så jag inte såg publiken (vilket jag tycker är synd men strålkastarna har jag inget problem med), härliga låtar och mamma och mormor.
Bilder från scenen kommer snart, de finns på den andra kameran.
Och! Jag lärde mig nåt nytt. Lägg aldrig dina mikrofoner på golvet :)
Kram!

Körrep med en gammal goding

Äntligen är jag tillbaka i kören. Repen med storbandet krockade med kören och jag kände inte att jag kunde prestera tillrckligt bra när vi hade vår solokonsert så jag bestämde mig för att börja efter den istället. Vilket var tråkigt men sjysst. Å nuuuu känner jag vad jag har saknat! Vi repar nu inför påskkonsert med Stabat Mater av Pergolesi, en gammal goding som vi sjungit förr. Men det var ett tag sedan. Jag fick lära mig nåt nytt - när det står "tr" ovanför systemet så ska man drilla på tonen. Det var ganska svårt tycker jag. Här får ni ett litet ljudprov :) Kram på er!


Alligator Smile

Hej! Jag sökte till ett band idag och jag vet inte hur det gick. Alltså, jag vet ju hur det gick men jag vet inte vad de tyckte. Vi får se när de hör av sig... Men det är alltid bra att utsätta sig för lite sånt där. Jag lär mig saker om mig själv och ser mina brister ännu tydligare.
Vi spelade bland annat en låt av Van Morrison, Wild Night, som jag tycker är sjukt ösig! Gillar den! Jag spelade munspel, gjorde typ alla blåsfill. Det var kul.

Jag gjorde en liten sång till er för att jag glömde ta bild på repet!


blogg!

tjosan
Hej, jag har ju haft min blogg på elinorwarholm.se men nu får den flytta till en vanlig bloggsida av flera skäl.
Jag bloggar om mitt musikliv & musik mestadels. Jag utövar flera genrer men tycker lite extra mycket om jazz som dixie, swing, gammal svensk musik typ 40, 50-tal, django...
Därför blev jag glad när jag idag lyckades lyssna på först Swing i P1 och sedan Da Capo med mister Anders Eldeman i P4. (Visste ni att han har europas största privata skivsamling? Det är häftigt tycker jag, karln vet verkligen vad han snackar om! Lös melodikrysset vettja. :)
Imorgon ska jag spela gitarr och köra i ett band som jag inte träffat förut. Vi ska bara repjamma lite, men det ska bli spännande... De verkar köra lite proclaimers-stuk. Sättningen är trummor, bas, keys, leadgit. & sång på samma gubbe, kör och kör + kompgit. Som då kanske blir jag om jag håller måttet. Det vore ju roligt i så fall, så får jag en riktig morot att öva. Eller, en riktig pisksnärt kanske man ska säga... :)
Kram!

snart dags för schlagertjofräset

Jag är ingen stor anhängare av melodifestivalen sedan sisådär åtta år tillbaka. Innan dess tyckte jag att det var en skitkul grej att veta vem som vunnit vilket år både nationellt och internationellt, vad de hade för kläder och vilka som förlorat förstås. Forbes med sitt bidrag "Beatles" -77 till exempel som fick så mycket skit för att vara fjäskiga tyckte jag var jätteroliga och hade en ganska svängig låt. Haha, nu tycker jag att det är lite humor. "Farfars far, kan ge svar, vem dom var. Jeah, jeah jeah." Och DÅ! Då var det ju riktiga instrument, orkester och grejer! Man sjöng på sitt hemspråk och musiken var i fokus... Jajaja.. Andra schlagerfavvisar ska jag lägga upp här sen.
Måste dela med mig av ett av fjolårets toppminnen; på en 50-årsferre i somras blev vi i RäserOrkestern ombedda att kompa Tomas Lewings bidrag "Tjuvarnas Natt". Det var sjukt kul. Låten är helt surrealistisk tycker jag. Jätterolig. Hahaha. "Sitt gröna ljus!"


Och här ser ni oss!

swing and sweet

Skulle repat med ett band i måndags men jag mådde inget bra, hoppas det blir av nästa vecka. Igår var jag till Nyköping igen och repade med Oxelösound Big Band! Nästnästa helg har vi spelning, den 12e feb på Nyköpings Teater kl 19! Ni är hjärtligt välkomna, Nyköping är en så himla gullig stad. Boka din biljett här. Koooomsi komsi! :)


Utan musik i 24 timmar försmäktar jag ...

Inte - VILOPAUS! Ja gusselov! Jag var på landet i helgen vilket var helt fantastiskt. Ridning och snowboarding istället för skidning blev det, sån himla kick att göra grejer som känns på gränsen till livsfarliga... Jag älskar att köra fort när det är så lite folk i backen som det var i helgen.
Hade lovat att ta en bild på min omtalade favorithästs beundransvärda mustasch:Den syns inte så värst bra i mörkret men en liten teaser har ni där! Matte Lisa hade dessutom klippt ändarna på den :(

RSS 2.0