Finger Cats

 
 
 
 
 

Jag har haft sådan tur att det var just till Aix en Provence som Stockholms Universitet kunde skicka mig i fjol. Där hade jag äran att få sjunga med bandet "Finger Cats" som består av José och Arnold på django-gitarrer och Simon på kontrabas. José och Arnold var grannar för fem år sedan och började då spela tillsammans, senare fick José en ny granne, som råkar vara min danslärare Jean-Marc. Det var han som föreslog att jag skulle sjunga med dem! Och det har jag gjort - vi har nu haft 6 stycken spelningar tror jag, och eventuellt ska jag flyga tillbaka till Frankrike för ytterligare en spelning i september! Äh, jag vet inte, det kanske är för omständigt. Men roligt att det rullar! Ça va liksom!

Det är så mysigt i Frankrike, för att jag tror att familjen är lite viktigare här än hemma. Josés dotter och Arnolds son är med då och då, och alltid Simons mari (till vänster) och deras underbart söta lilla pyre. Jag saknar er men kommer snart å hälar på er igen! Jag tror att vi kommer att ha en spelning i April eller vad det var!


Sicken' vinst!

Jag köper då och då grejer från tradera och etsy. Jag gillar liksom att handla begagnade grejer om det är något jag behöver. Men när jag fick en avi från posten för några dagar sedan, hade jag så svårt att komma på vad det var som jag skulle hämta därifrån... 
När jag sedan packade upp paketet så var det VÄRLDENS SNYGGASTE JUBILEUMS-BOK om Lill-Babs! Jag är så himla glad - jag har vunnit en Hemmets Journal-tävling! (Underbara tidning, ni är så bra!) Den är signerad och som sagt hur snygg som helst. Lill-babs är en riktig stjärna för mig, ska snart berätta varför...
 
 

 
Ååh, så snygga bilder i! Folk var allt bra snyggare på bilderna förr...

 
Fina Lill-Babs, hon har samarbetat med- och träffat så mycket coolt folk. På detta uppslag var det Sammy Davis Jr. och hennes idol Ella Fitzgerald.Det här klippet är varför jag tycker att Lill-Babs är så grym. Jag vet ingen sångerska på den tiden som var så självklar och bjöd så mycket på sig själv. Det var det här klippet som fick mig att börja upptäcka att hon gjort så himla mycket roliga grejer. Dessutom är hon ju från Järvsö, dit har jag starka bann' minsann'!
En gång var jag på loppis uppe där hon hade café förut, på Öjeberget, och då köpte jag en klänning som kaaanske hon har haft (fast det tror jag inte) eller i alla fall nån av hennes döttrar. Den är himla snygg men tyvärr för liten för mig, kanske jag kan hitta nån som kan hjälpa mig att sy ut den:

 
Coooool! Lill-babs alltså! Och hemmets journal, Tusen tack! Finaste grejen i bokhyllan!
Norrport & LouisVi körde vår sista spelning med Ellies Swing Thing innan jag åker till Frankrike (har jag skrivit det här på bloggen förresten? Jag ska till nice i början på februari! Då kommer jag att använda bloggen lite mer för att berätta vad jag är med om. Som det verkar nu kommer jag att bo tillsammans med en musiker(!) och hans labbe Poco(!!) på rue Bonaparte(!!!). Vi får se hur allt blir...)

Det var en helmysig kväll och jag vill tacka alla fina som kom - "amerikanen" Peter, Aix-vännerna Enrik & Michael med fint sällskap, dansglada Kevin, sötnosarna Isa & badvännerna och inte minst underbara Kicki, Annette å Carro som kom "långväga" ifrån :) Kicki har dessutom tagit kortet. 

Puss på er alla, Ellies swing Thing kommer att göra fräcka saker i framtiden, men kanske också lite annorlunda mot hur det tidigare har sett ut.

Jag sjöng på Louis i fredags också med underbara Tommy Löbel Swing band. Det är så fina musiker med där alltså, helt underbart att jag får gästa där ibland. 

Kram!

Ellies Swing Thing på Norrport 17/1

Hej! Mitt band "Ellies Swing Thing" kör en liten spelning den 17 januari på restaurang Norrport på Roslagsgatan 38. Vi börjar klockan 20, välkomna! Det kan bli den sista spelningen på ganska länge, eftersom att jag åker iväg till Frankrike snart igen... 

Här kommer lite bilder som underbara Joel Höglund har tagit på bandet, en härlig spelning vi hade i en kyrka(!) i November. Min gulliga dansvän Tony hade tillsammans med sköna Maria ordnat med en danskurs och avslutat den i en kyrka i Nacka - läckert dansgolv i trä å högt i tak. Jag älskar som sagt när folk ordnar med Lindy hop-event utanför Chicago. Jag älskar Chicago också (!) men det är grymt när det händer lite annat!


 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

Tack för en dunderkväll, Tony & Maria! 
Och tack Joel igen för att du så ofta förgyller härliga danskvällar extra mycket genom att ta så fina bilder!

RSS 2.0