i'm beginning to see the light

jag börjar se ljuset - man är väl optimist. Det skulle vara så jobbigt annars. Trots att det fortfarande (!) är mycket i skolan väljer jag att se lite bortom det - för om en vecka är det nästan över på riktigt... men det gäller att jobba för det.
I onsdags sjöng jag på begravning, jag sjöng "Tro" av marie fredriksson och "Kärleken Är" som Jill Johnson sjöng i melodifestivalen förut.. Förut, det var väl över tio år sedan. Det gick bra.
Nu ska jag fortsätta att städa, så jag nån gång får ro till att skriva min hemtentamen i barn- och ungdomsvetenskap.
Puss.

Uppsala!


Vi hade spelning i Uppsala i lördags på Stockholms Nation. Det var helt sjukt ibland. Det är verkligen en helt egen kultur studenterna i uppsala har och ibland fattade jag ingenting. Längst fram sitter David, som vi fick äran att ha med som vikarie på trummor (för att Kevin var iväg på spännande upptåg i Götet).Det blev en hel del massa mycket väntande. Rigg och soundcheck var klart vid 16 ungefär och så var det bara att vänta till klockan 00.30. :) Vi skickade runt ett korsord vi aldrig löste, sjöng Ziggy Stardust, diskuterade vego (som vanligt), diskuterade hiv-smittans existens, löste livets gåtor i allmänhet och drack alldeles för lite öl. Vi är så seriösa.


Jag tittade mest på omslaget, som var mycket finare än insidan, på den bok jag tänkte jag kunde klara att läsa två kapitel ur. Den långa väntan gick ganska fort ändå, och snart var klockan halv ett.Ja, det är hårt att vara vikarie. Här får David vad han tål av Rasmus vid avroddningen.
Adde har redan lärt sig dårå att man inte gärna stöter sig med rasmus.


Nyköping!

I torsdags spelade jag först på en begravning i bromma kyrka. Kyrkor kan vara fina, men den är väldigt fin. Den gamla delen är väldigt gammal och det är häftigt tycker jag.

Jag sjöng "Härlig är jorden" och "Jag ger dig min morgon". Det gällde att vara lite flink med basgången på gitarren med den alltså, men det gick bra.
Sedan for jag iväg till Nyköping (så fint där också!), och spelade på NK-villan med Nyköpings Swing- och Dixieband. Det var jättekul att lyssna så mycket till Hasse Sporre (börjar 1:45), jag har inte lyssnat till så många klarinettister live förutom mister löbel, som liksom är min referens. De har så olika stilar! Sporre är lite struttigare och "högre upp" i allmänhet. Tommy är mer fötterna på jorden, RÅ, så! Haha, de är så bra båda två.

Det var så trevligt på NK-villan, tack till alla som kom och så sköna musiker. Tack för förtroendet, jag är så glad jag får vara med (även om mitt uppsats-betyg fick betala ett pris...) ! Kram på er

kanske en sekund att vinna!

Jag pluggar med den här dunderlåten. Nu äre jäkt alltså! Jag skriver en uppsats om musiklärares syn på elevers skapande. Jag lär mig att man ska börja i tid med uppgifter, och att jag jobbar ganska bra under press.
Imorgon ska jag sjunga på en begravning, jag ska spela och sjunga "Jag ger dig min morgon" av Fred Åkerström. Efter det blir det åka av mot Nyköping för att sjunga med sjukt duktiga jazzkarlar. Kom gärna om ni har vägarna förbi!


om att bita ihop

kära vänner
jag har fått klagomål för att det inte hänt något på bloggen på ett tag. Jag är inte förvånad över det och hemskt ledsen för den otroliga tomhet ni måste ha upplevt. Jag har hemskt dåligt samvete för att behövt utsätta er för det....

skämt åsido men jag har en ganska tuff period nu i skolan. Det gör att mycket får stå åt sidan. Det är jättetråkigt men det här är en period jag bara måste komma igenom. Bit ihop ba.
Jag har varit väldigt ledsen över att jag inte legat i för att mina band ska vara aktiva nu i den närmaste framtiden - om jag inte är lite på och följer upp ställen och personer jag ska ringa så blir det inte så mycket spelningar. Men jag har bara varit tvungen att bestämma mig för att fullt ut fokusera på skolan nu. Sommarplaneringen är alltså helt på vänt.

men lite musik har det varit på sitone ändå om än inte så mkt;

- på min födelsedag hade jag så roligt, jag var på stockholms eminenta lilla danspalats Chicago och dansade och sjöng. När man fyller år och dansar lindy hop får man den äran att dansa födelsedagsdans - då dansar man i mitten av en publikring och så kommer (i mitt fall då) förare efter förare och byter av varann och dansar med mej. Det känns som i en film. kul kul.
Jag sjöng med Tommy Löbels band också. Låtar som Chicago, My Blue Heaven och Darktown Strutters Ball! (Spotifylänk här) Den sistnämnda är klart en ny favorit. Det är mycket breaks i den låten så att musikerna slutar spela och jag får jamma själv över två takter gång på gång. Bra när sången släpps fram på det sättet tycker jag... :)

- sjöng på en begravning, ganska klassiska begravningssånger. Spelade munspel och gitarr och även lite a capella.

- var på kören för första gången på länge. Vi ska ha konsert i juni igen.


Dansa för att orka göra annat... hahaha.
PUSS