Citroner, vänner, glass, skidor och tiramisu.


Hej! Jag är helt dagvill nu så det är ingen idé att försöka hålla ordning på någonting vad gäller dåtid. Passé composé eller imperfekt liksom? Äsch, jag kör bara. Efter min sejour i Montpellier förra helgen var jag mirakulöst på benen och väl i Nice igen för att klara av ännu en icke så krävande vecka i skolan.

 
Sedan fick jag lite besök av denna mystiska figur från Montpellier. Vi dansade å diggade musik, kul! Han kom för ett möte i Nice och eftersom jag fick bo hos honom under danslägret fick han bo hos mig nu. Här ser ni mitt lilla frukostbord i min lilla "studio"!Sedan tog jag tåget till Menton tillsammans med Lila och Louis, mina danskompisar från Aix-en-Provence. Vi var på citronfestival där och det var jättemysigt!Louis var cool å förkyld! Han bjöd mig och lila på supergod glass (romrussin och cocos!) som vi åt när vi spatserade på mysiga gator i vackra Menton, som ligger två kilometer från Italienska gränsen.

 
Dagen därpå (man har det ju bra va...) åkte jag å några klasskompisar och Nice-bor till Auron! Det var en helt fantastisk dag i solen med vit sol och gul snö å hej å hå.
 


Olivia, Jenny, Deven, Mathieu & Clara var peppade till tusen och så körde vi järnet hela dagen! 
 

På kvällen blev det mys med soppa och hemlagad Tiramisu som Filippa och Therese i klassen gjort, och en massa diskussioner om djurbeteenden, religion och en massa annat högt och lågt. Mysig helg! Pang på nästa!

 
 
 
 
 
 
 

En helg i Montpellier / Un week-end à Montpellier 
I fredags lämnade jag kvar det här sköna glassätande gänget av klasskompisar i Nice...

 


... för att samåka med några andra sköningar till Montpellier. (Det finns en sida på nätet, covoiturage.fr, som är jättebra. Jag använde mig av den jättemycket förra året, synd att det inte finns något lika utvecklat i Sverige) Jag åkte dit för att vara med på ett swingdans-läger som heter Xpress your swing. Jag var där förra året också, och det är en jättefin atmosfär! Jag ville också gärna träffa mina vänner från Aix-en-Provence. Det gjorde jag och vi var väldigt tjejiga och fixade oss innan dansen såhär;

 

Lägret var grymt bra i år - jag hade fantastiska danser på fredagen, och lektionerna på lördagen och söndagen var fina också, även om jag kanske känner lite att jag tröttnat på att gå lindy hop-kurser på nåt sätt... Men jag tog kurser i boogie woogie också, och det var riktigt kul alltså! Men det roligaste är ju att dansa på kvällarna. Tycker jag. Jag fick sjunga med underbara Swingjammerz i lördags också. Och jag fick sova hos en av grabbarna i bandet hela helgen - alla är så himla gästvänliga här! 

 

Sedan på söndagskvällen så var det skönt häng på brasseriet "Chez Felix". Jag var där några gånger förra året också, och det är så mysigt för det är både dansare och icke-dansare som hänger där och det är trångt och så var det ju så bra musik - Swingjammerz, swingjammerz, swingjammerz.
 
 


Och så staden Montpellier. Vad är det egentligen med den som är så himla fint och läckert? Jag kan inte riktigt sätta fingret på det. Förutom att jag mycket väl kan sätta fingret på att det finns personer där som är underbara. Å särskilt en! Men det blir inget med det antar jag. Men jag är hjärteglad ändå. 
Traduction; J'ai eu un super week-end à Montpellier. J'ai dansé, j'ai chanté et j'ai profité de la ville et de la vie... J'ai rencontré mes amis de Aix, et j'ai resté chez mon Montpelliérain preferée tout le we. :) C'est qqc avec cette ville - je la trouve vraiment magnifique.

En kärleksförklaring - Un déclaration d'amour


Såhär på alla hjärtans dag skulle jag vilja frambringa en kärleksförklaring till den finaste sångerska som jag vet genom tiderna. Alice Babs. Hon avled i tisdags, och även fast hon blev 90 år så känns det så himla tråkigt tycker jag. Jag är glad att jag hann skicka henne ett litet fånigt vykort förra året i alla fall, men det är frågan om hon fick läsa det när hon troligen inte hade det så kul de sista åren av sitt liv (se dokumentären, den är bara tillgänglig några dagar till, och som också rör en hel del andra utsatta människor i vårt land).
Nåväl. Förr, då det var bättre (i alla fall för Alice), sjöng Alice jazz. Under 40-talet medverkade hon i många filmer (Vårat Gäng, Magistrarna på sommarlov) och sjöng swing. Under den tiden sjöng hon SÅ mycket bra grejer, bland annat How do you do, Mr. Swing?, Fina Fisken, eh, det mesta på den första av dessa två plattor är bra. Men fina fisken saknas. Det som är på den andra plattan är också jättebra, fina arr och grejer, men jag gillar de svenska låtarna jag... :)

Jag är själv inte så mycket för det där joddlandet och alla de jättehöga tonerna, men alltså, HENNES RÖST. Hon behärskade så olika stilar och gjorde så olika saker. Ingen kan göra om hennes resa... På 50-talet sjöng hon med duke ellington och han avgudade hennes sång.

Tänk liksom att folk kallade henne för slampa och slinka för att hon sjöng Swing ... ! Inte minst inom musikbranschen... Ja hon kanske inte hade det så lätt förr heller. I alla fall, jag älskar det mesta som Alice Babs gjort och jag tänker gärna på henne idag på alla hjärtans dag. Hoppas att ni har och får en fin sådan med många pussar.  
 


Tradiction;

La chanteuse "Alice Babs", qui j'adore, est malheureusement mort il y a quelques jours. Elle était trop talanteuse, et elle a chanté dans pleusieurs films en Suède et elle a fait bcp des albums en Europe et aussi en Amerique je crois (parce que elle a bcp chanté avec Duke Ellington aussi...) Je n'ai pas les mots pour elle, même en Suèdois. Trop cool. Je l'aime beaucoup, donc, aujourd'hui à St Valentin, c'est mon déclaration d'amour. 

Et mes amis français - on se voit c'est weekend à Montpellier, n'est pas?! (Un secret pour vous Ça m'swing... je vous aime aussi.) Bisous!


Les premieres jours à Nice

När jag kom fram till min nya stad NICE för en vecka sedan mottogs jag av ingen mindre än denna härliga madame! (Eller mademoiselle, men är man pk ska man inte säga mademioselle för att det är nedvärderande. Jag fattar grejen, ändå är det lite skönt att vara mademioselle istället för madame istället måste jag säga). Sara gick i min klass förra året i Aix, å nu går vi samma klass i Nice också - kul! Paraply har liksom varit lite grejen här, det har regnat väldigt mycket på sistone, men det är bra tycker jag!Jag tycker mycket om den här staden. Efter lite problem med mitt första boende hittade jag en jättefin liten studio som jag nu bor i och vårdar ömt. Jag har träffat jättehärliga nya människor och trivs jättebra. En kväll var vi nere vid stranden efter att jag sjöng med bandet THE BOOGIEMEN på en bar (!)... Och mimosan står i blom! Underbart!
Det finns så fina saker att upptäcka. Den här grönsaken till exempel, vilken läckerbit. Undrar vad det är... En sån ska jag äta nån dag. Jag bor ganska precis bredvid marknaden, jag ska försöka att handla så mycket jag kan där.Igår var vi ute å letade efter inredningsgrejer på loppisar. Jag hittade inte riktigt vad jag söker men ibland får det ta tid och grejerna får nog ta och hitta mig istället, för jag har ansträngt mig löjligt mycket. Här tog vi en paus i gamla stan - Michel åt pizza, Sara fisksoppa och jag (som alltid ska va värst!) åt GRODLÅR! Så himla gott. Det var första gången jag åt det, mjam!
Traduction; Quand je suis arrivée à Nice il y a une semaine, Sara m'attendrait. J'avais un peu de problemes avec la colocation ou je habiterais, mais il ya quelques jours j'ai trouvé un super studio. J'aime Nice beaucoup, et j'ai renconré des gens super sympa ici. Et j'ai chanté au bar avec une groupe qui jouait le jazz!
Les dernières jours j'ai cherché des choses pour mon studio, et j'ai mangé des cuisses de grenouilles!!! C'était très bon ça! La vie est trop belle!

RSS 2.0