Le meilleur du spectacle...

Svenska nedanför videon. Hier, un autre jour glorieux à Aix ! Il a fini avec un très bon concert hip-hop avec un groupe appelé Lingua Loca. C'était un grand concert avec beaucoup de groove et de funk! Ensuite, un bon verre de vin rouge avec des fruits de mer et fromages locaux,J'ai été invité par le gentleman François ;) Alors, au point ! Ce soir, quand je suis rentré, j'ai vu ESC. (Oui - il était difficile de se réveiller ce matin.) C'est drôle. J'ai aimé la plupart des contributions de la Norvège et les Pays-Bas. Pour mes amis français - Ce que j'ai aimé le plus, c'était toujours le spectacle pendant la pause. Juste pour que je suis un peu nostalgique, haha. Merci beaucoup! (Les paroles)


 
Hej! Jag tycker det är roligt att kolla på Eurovision song contest. Tittade på den inatt (efter en kul dag i Aix som avslutades med Hiphop-konsert med Lingua Loca. Det var riktigt bra, grymt performance och tunggung! Funkigt och groovey! Det är härligt hur mycket levande kultur som faktiskt finns här. Jag insuper så mycket jag kan.) Ja - i alla fall, inatt, vid ett-tiden, började jag kolla på ESC. (Ja, jag var lite trött imorse.) Det var roligt. Jag tyckte att Norge var bäst, och Malta gjorde mig gladast (när de satt tillsammans på slutet), och Nederländerna hade en bra låt också. Men det bästa tyckte jag var Petra Mede och mellanakts-numret "Swedish Smorgasbord". Smashing alltså!

Le nuit des musées

Jag hade roligt inatt! Muséerna hade öppet på natten och det fanns en hel del livemusik! Det är så kul ibland när man bara vågar fråga "Får jag sjunga en sång eller?"


Fever med Céline !


På dansklubben hade vi cabaret för ett par veckor sedan. Jag hade inte förberett något, men så ringde min danslärare Céline och frågade om inte jag kunde ställa upp och sjunga Fever med henne, för att hon hade lärt sig kontrabas (!) och ville styla med det. Cool! Klart jag var med! Hon var jätteduktig, men där klippet bryts sade jag "Mmmh Céline...!..." och därför började folk klappa och hon blev nervös å kom av sig. Hehe, förlåt men jag blev ju så impad.. .


 
Ah, det var en så rolig kväll och folk hade repat in så fina nummer! Kolla in flera här ! Idag ska jag plugga vid medelhavet med några klasskompisar. Puss på er.

Au club de danse "Ça m'Swing" nous avons eu un cabaret il y a un couple de semaines. Il était super neat. J'ai eu l'honneur de chanter avec Céline, l'épreuvage qu'elle avait appris la contrebasse! Elle était grande, mais malheureusement j'ai dit "oooh, Céline ....!" ce qui a rendu les gens applaudissent et en tant que cause de cela, elle est devenue nerveuse. Désolé! Voir les videos étonnantes de la soirée ici. Bisous.

Inför I Charleston Aix-en-Provence


Hej! Idag har jag preppat lite inför slutet på månaden, då vi min dansklubb med Jean-Marc & Céline i täten skall hålla i festivalen "I Charleston Aix-en-Provence". Imorse repeterade jag med Finger Cats, jag har lagt upp ett litet ploj-medley från repet på Soundcloud. (Jag la också upp en gammal live-inspelning från när jag jag sjöng i kyrkan för några månader sedan också - Ave Maria).

På eftermiddagen sågs vi vid naturreservatet utanför Aix för att ta lite filmklipp med berget St Victoire i bakgrunden inför videon som vi ska göra i slutet av maj. Saint Victoire är ett vackert berg som förknippas mycket med Provence. Konstnären Paul Cézanne som levde här har ju målat av det vilket jag snabbt blev varse då jag kom hit... Det finns också en så himla vacker sjö där vi var, men den är dock konstruerad och man får inte bada där, det är nåt slags vattenkraftverk eller nåt. Här kommer lite bilder från inspelningen som vi förhoppningsvis får se framåt sommaren!

 
Skip-scen med paraplyer i regnet!

 
Hehe, jag har nog handen lite på fel ställe.

 
Pique-nique innan det började regna med Edouard, Marie, Lila, Aurélie, Agathe och Céline.

 
Jag och Lila! Puss på er!
 

Provence, je t'aime.Hej på er alla fina! Jag håller på här i Aix-en-Provence, alltså. Livet är så fint - jag dansar, sjunger och, hrm, pluggar. Jag dansar på en så himla mysig dansskola som heter "Ça m'Swing". (från Ça me plait - det behagar mig). Vi tränar varje vecka och ibland är det Soirées, alltså socialdans, och då är det inte alls som i Stockholm. Här är det mycket mera charleston och solorutiner, och det bjuds såklart på gâteaus och godsaker. Allt är mycket gulligare här med dansen, även om jag ibland saknar Chicago !

Jag har börjat repetera med ett band som heter "Finger Cats". Vi ska spela på festivalen "I Charleston Aix-en-Provence" i slutet av maj. På den festivalen så ska vi spela in en video, som de redan har gjort i många städer, där vi dansar på gatorna i Aix! Det ska bli så roligt. Ni kan söka på youtube på "I Charleston + valfri stad" till exempel "I Charleston Minsk" eller "I Charleston Nashville"! Den senaste har valt låten "Happy" av C2C, en låt som spelas ofta här och som jag älskar! Halleluja liksom! 

Dans dans dans alltså. Jag ska börja skärpa mig för att bli lite bättre på att dansa, men egentligen spelar det ingen roll - jag älskar att dansa. Ah! Och det är så roligt när man botaniserar bland Charleston-klippen, vilket society det är alltså. Jag kan åka över hela världen och dansa järnet ju om jag vill!In action på min dansskola! Jag längst till vänster!

En bref: J'aime danser et de vivre à Aix. Je suis excité pour "I Chaleston"et heureux de chanter avec le "Finger Cats". On y va! :D

RSS 2.0