that swanny river played in a ragtime..

Ikväll spelade Nyköping Dixie Tigers på Chicago på Hornsgatan. Jag hade riktigt kul på ett par av låtarna jag var med på. Improvisation är kul. Jag fick dansa lite också. Dansen och muciseradet kan vara väldigt nära varandra ibland. Det handlar om att uttrycka sig till musik. Hör musiken och den kommer säga till dig hur du ska dansa eller hur du ska sjunga. Ball.
passar just en sådan man

Hej! Igår spelade Ellies Swing Thing på Restaurang Kantarellen. Tyvärr var det inte så mycket folk där - de håller på och ska starta upp en jazzscen där och vi är bara andra bandet att spela. Men det var sjysst att spela och de få som lyssnade var glada. Jag tycker nog att det är minst lika viktigt att köra 100% när det är liten publik, för då har de inte så mycket annat att lägga fokus på än musiken mot om det skulle vara massor av ståhej runt omkring.
Idag har jag lärt mig massa nytt i skolan igen, bland annat provat på en slags strupsång som esikmåerna roar sig med på grönland. Jag fick också se ett kul klipp med den här karln :) - vilken bluesman alltså.
Puss!

Skeppisdagen 2011

Igår höll vi med en konsert i skolan. Det var skeppsholmsdagen så en massa aktiviteter försiggick på hela ön å vi ville väl inte vara sämre. Vi spelade på världens finaste scen - aldrig igen kommer jag spela på en så fin scen, det är jag bombsäker på! Jag var med i två ensembler och spelade, i en ensemble sjöng jag och i den andra körade jag och spelade munspel.Jag har en så mysig klass i en så mysig skola. Stortrivs. All you need is love!

folkis, wiffe, ellies swing thing och polarpriset

Hej! Hoppas ni mår bra, jag mår super! Aldrig mått så bra kanske. Jag tänker verkligen på vad jag har i musiken och i övrigt och uppskattar det! Jag har i allt skuttande och trallande på rosa moln inte hunnit skriva på ett tag. Men här får ni en maffig uppdatering:

Det känns superfint att ha börjat på folkhögskolan. ALLA är supertrevliga och vi spelar och sjunger varje dag. De tre första veckorna som nu varit tycker jag dock att jag sjungit lite väl mycket, skall fokusera mycket på gitarr det här året tänkte jag. Men! Jag har provat trumpet! Kan spela fem toner. Minst. :) Det vore superball att kunna dra ett solo med swingbandet nån gång... Och jag älskar trumpet. Nästan lika mycket som trombon. Men det finns trumpeter som man får låna i skolan!Jam efter skolan en augustieftermiddag


Jag var på Guitar Peoples Day på Skeppsholmen i slutet av augusti. En hel del var kul att lyssna på, särskilt Ariadna Abreu Ruiz. Hon fick pris för att hon var bra. Jag tycker hon förtjänade det. Jag gick egentligen dit mest för att se Jojje, och för att hänga lite med min fina vän R. Han ska också börja folkhögskola men en bit bort. Men sen så spelade Wiffe. Roffe Wikström. Jag visste inte att han skulle spela och blev glatt överraskad! Och när han började spela sen - det var fanken den bästa musikliveupplevelse jag varit med om. Det var så starkt och bra, så när Jojje gick på efter Roffe njöt jag inte så värst mycket, och var faktiskt tvungen att gå för att det inte gick att bre på mer på mej liksom! Jag gick i Jojje! Helt otroligt!Roffe Wikström är bäst live!


Vi spelade på en 50-årsfest med Ellies Swing Thing ute i Nacka. Det var riktigt roligt och gick bra trots att vi inte spelat tillsammans sedan början av april. Nu har jag chansen att jobba igång bandet. Ska ringa ett par ställen imorgon.Mitt fina swing thing. Ett fint gäng musiker jag lyckats få ihop!


Polarpriset gick finfint! Det var kul också. Jag hade ju peppat länge för att gå på efterfesten på Café opera, och hade tryckt upp lite extra visitkort och så, men på kvällen så kände jag att jag inte hade lust. Jag hade inte sett nån av mina rävar på röda mattan ändå (Robert Broberg, Lemarc, Anders F Rönnblom, Stefan Sundström, Svante Thuresson, Pugh, Mikael Ramel, Ola Magnell - ingen!) så jag somnade på mammas soffa på Söder.

Nu är det sent å jag ska skynda i säng för jag längtar efter att få gå till skolan imorgon :) Glöm inte skeppsholmsdagen på söndag, jag tror att det kommer att bli en jättehärlig dag med båtliv, loppis, konst, hantverk, musik och våfflor! Vi spelar med klassen nere vid kajen vid Slupskjulsvägen. Välkomna mellan 11-17! Kram / e

RSS 2.0